top of page

Narlı Ballı Kek


MALZEMELER

3 ADET YUMURTA, 2 SU BARDAĞI UN, MAVİ HAŞ HAŞ, 1,5 ÇAY KAŞIĞI KABARTMA TOZU, ½ SU BARDAĞI SÜT, 1 TUTAM YEŞİL ÇAY, 2 YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞ, LİMON KABUĞU, 1 ÇAY KAŞIĞI VANİLİN, ½ SU BARDAĞI ŞEKER, 1-2 DAMLA LİMON SUYU, SIVIYAĞ

SOSU İÇİN

1 YEMEK KAÅžIÄžI BAL, 2 YEMEK KAÅžIÄžI YOÄžURT, NAR

YAPILIÅžI

Bir kase alın 3 yumurtayı kırın,şekeri koyun,açık sarı renk olana kadar çırpın. Bu arada fırnınızı önceden ısıtın 180 dereceye ayarlayın.Başka bir yerde bir cezve alın yarım bardak sütü koyun ve ısıtın içine kaynayınca 2 tutam yeşil çay koyun.

Bir kase daha alın,unu,vanilini,kabartma tozunu koyun ve elinizle karıştırın. Yeşil çaylı sütünüzü çay yapraklarından ayırt etmek için süzün. Sıcak sütün içine 2 kaşık tereyağ koyun yumuşasın,unlu kasedekileri yumurta kasesine yavaş yavaş koyarak karıştırın, üzerine gene alternatifli karıştırma şekliyle sütü ekleyin, 2 tutam haşhaş, biraz limon kabuğu koyun karıştırdıktan sonra fırına girebilen bir porselen kabınızı çok az yağlayın ve bu malzemeyi kabınıza koyun , fırına verin.

Kekin sosunun hazırlanışı

2 Yemek kaşığı yoğurda 1 yemek kaşığı balı koyun karıştırın içine nar tanelerini koyun ve buzlukta bir süre bekletin , fırından çıkardığınız kekiniz biraz soğuduktan sonra üzerine bu sosu sürün.


bottom of page