top of page

Nefis Pizza Halkası


MALZEMELER

HAMURU İÇİN

3 SU BARDAĞI TAM BUĞDAY UN, ½ ÇAY BARDAĞI SIVIYAĞ, 1 ADET YUMURTA, 1 TATLI KAŞIĞI TUZ, 1 YEMEK KAŞIĞI ŞEKER, ¾ SU BARDAĞI SU, 1 PAKET KURU MAYA

İÇ MALZEMESİ

2 DİŞ SARIMSAK, BEYAZ PEYNİR, DEREOTU, SİYAH ZEYTİN, ÇERİ DOMATES, 2 ADET DOLMALIK BİBER, KAŞAR PEYNİRİ

SOSU İÇİN

1 YEMEK KAŞIĞI DOMATES SALÇASI, SIVIYAĞ , KEKİK

YAPILIÅžI

Bir kase alın, tam buğday un,yumurta,tuz,şeker,sıvıyağ,3/4 su bardağı sudan çok az bir miktar su koyun karışstırın. Başka bir kase alın kuru mayayı koyun kalan suyuda üzerine dökün ve karıştırın. Bu mayalı karışımıda ununuzun üzerine dökün , elinizle iyice yoğurun ve yuvarlak hale getirip üzerini hafif nemli bir bezle örtün, dinlensin.

İÇ MALZEMENİN HAZIRLANIŞI

Dolmalık biberinizi ince ince doğrayın,peyniri bir kaseye koyun ezin ve içine ince ince kıyılmış dereotu ve satımsak koyun karıştırın. Bir kase alın salça,taze kekik ve çok az su ekleyin karıştırın.

Dinlenmiş olan hamurunuzu rulo kaline getirin sonra halka şeklinde inceltin ve fırın tepsisi üzerine pişirme kağıdı koyarak tepsiye alın ,üzerine hazırlamış olduğunuz sosunuzu sürün,hazırlamış olduğunuz peynirli iç malzemeyi koyun üzerine dolmalık biberlerinizi, zeytinleri ve kaşar peyniri ile çeri domatesleri yerleştirin,kenarlarına küçük kesikler atın ve önceden ısıtılmış 200 derece fırına verin, yaklaşık programdaki fırında 12-13 dak arası pişti.


bottom of page