top of page

Star


Yemeye kıyamazsınız (Star / 19 Mart 2011)

Otomobilli, bebekli, kuşlu, çiçekli... Deniz Orhun’un bir heykeltraş titizliğiyle süslediği cupcake’leri yemeden önce bir kere daha düşünmelisiniz!

Cheescake’i mükemmel

Vitrini biblo gibi pasta ve cupcake’lerle süslü, içeride mis gibi vanilya kokusu. Bizi kocaman bir gülümsemeyle Deniz Orhun karşılıyor. Onun işi pasta ve ekmek yapmak. Üç yıl önce açtığı Klemantin Açık Mutfak ve Pasta Evi’nde adeta sanat eserleri ortaya çıkarıyor. Üstelik süslü oldukları kadar lezzetliler de... 37 yaşındaki Orhun A.Ü Ziraat Mühendisliği Bölümü mezunu. ‘Kokusu güzel’ diyerek bu mesleğe başlamış. MBA yapıp çeşitli şirketlerde çalıştıktan sonra hayallerinin peşine takılıp ABD’de almış soluğu. Kendall College’da pastacılık ve fırıncılık eğitimi almış. Üç yıl önce de kendi işyerini açmış Orhun. Başında bonesi, önünde önlüğü her gün mutfağa girerek pasta yapıyor.

Klemantin’de cupcake, düğün ve doğum günü pastaları, kurabiye, cheesecake, ekmek ve pek çok unlu mamül bulabilirsiniz. Klemantin, özellikle cupcake’leriyle ünlü. Hepsi o kadar güzel görünüyor ki! Şeker hamuruyla yapılan süslemeler de çok sevimli.

Bu arada cheesecake düşkünüyseniz Klemantin’in mini cheesecake’lerini mutlaka deneyin. Daha önce yediklerinizi unutacaksınız, çünkü az şekerli, hafif ve aroması yerinde. Mascarpone peyniriyle hazırlanan mini cheesecake’ler fırında, suyun içinde pişiriliyor. Orhun kuru olmaması için bu yöntemi seçtiklerini anlatıyor.

BEN YAPTIM

Klemantin cupcakeSüsleme işi kolay değil

Deniz Orhun, heykeltraş ustalığıyla çalışarak cupcake’leri çiçekler, bebekler, kalplerle süslüyor. Zannetmeyin ki bunları yapmak kolay! Mutfağa girdim, cupcake’in üzerine sıkma torbasıyla çikolata sosu sıkarken zorlandım. Çünkü güzel bir şekil vermek için sosun bulunduğu sıkma torbasını vargücünüzle sıkmalısınız. O sosla kekin üzerini süslerken muhteşem çikolata kokusu size eşlik ediyor. Üzerini de küçük çiçek ve yapraklarla süsledik. Ortaya hem sevimli hem lezzetli bir cupcake çıktı.

KÜNYE

Mekan: Klemantin Açık Mutfak ve Pasta Evi

Nerede: G-3 Sokak 4A, Çiftehavuzlar, İstanbul

Telefon: (0216) 467 21 24

Ne yenir: Pasta, kurabiye, cupcake, cookie.

Fiyatlar: Cupcake’ler 4-6 lira arasında

Artısı

Mekanda doğum günü ve parti yapılan bir bölüm var.

Eksisi

İçerideki iki masa yetmiyor. Keşke güzel bir kafe de olsaydı...


bottom of page