top of page

Bulgur Yuvasında Minik Köfte


MALZEMELER

KÖFTE İÇİ İÇİN

  • 450 GR KIYMA, 1 ADET KIRMIZI SOÄžAN, 2 DÄ°Åž SARIMSAK, 2 YEMEK KAÅžIÄžI GALETA UNU, 2 YEMEK KAÅžIÄžI CEVÄ°Z, 1 TUTAM TUZ, 1 TUTAM KARABÄ°BER, MAYDONOZ

ALT TABAN İÇİN

  • 1 SU BARDAÄžI Ä°NCE BULGUR, ¾ SU BARDAÄžI SICAK SU, 1 ADET YUMURTA, KAÅžAR PEYNÄ°RÄ°, ¾ SU BARDAÄžI KREMA, BEYAZ PEYNÄ°R, MAYDANOZ, TUZ,KARA BÄ°BER,PUL BÄ°BER

ÃœZERÄ°NE

  • DEREOTU, YOÄžURT, KAÅžAR PEYNÄ°RÄ°, SULANDIRILMIÅž KREMA SOSU

YAPILIÅžI

  • SoÄŸanı ve sarımsakları ince doÄŸrayın ve mutfak robotunda çevirin, ayrıca cevizide mutfak robotuna koyun ve ceviz unu haline getirin. Mutfak robotunuz yoksa,cevizi bir torbaya koyun ve çekiçle ezin. Bir kase alın, eti,galeta ununu,ceviz ununu,kıyılmış soÄŸan ve sarımsağı,tuz, karabiber ve az miktarda ince kıyılmış maydanoz koyun ve karıştırın, yoÄŸurun. Yuvarlak top haline getirin.

  • Ä°nce bulgurunuzu sıcak su ile ıslatın,karıştırın ve biraz demlensin,karabiber, 2 tutam tuz,pul biber,yumurta,kremanın büyük çoÄŸunluÄŸunu,bol bol ince kıyılmış maydonozu,kaÅŸar peynirinin birazını ve ufalanmış beyaz peyniri koyun ve iyice karıştırın.

  • Bulgurunuzu küçük porselen kaselerin yarısını dolduracak ÅŸekilde koyun ve üzerine top top köftelerinizi yerleÅŸtirin ve en üstüne, kalan kremanızı sulandırın ve az az dökün.180 derece fırına verin. Fırından çıktıktan hemen sonra rendelenmiÅŸ kaÅŸar koyun,isteÄŸe baÄŸlı olarak sarmısaklı yoÄŸurt ve dereotuda koyabilirsiniz.

VÄ°DEOSU


bottom of page